Meld je direct aan voor de intake
info@mroutes.nl

MRoutes begeleid mensen individueel om meer inzicht te krijgen in zichzelf en in het leven. Dit doe ik door 1-1 coaching in de buitenlucht.

Marc Routs
06-42252025

Search here!

Ontdekkingsfase

Van moeten naar willen

Niemand wordt er slechter van als je een paar dagen niets moet van jezelf. Want als jij weer eens zegt iets te moeten, stel je je dan ook wel eens zelf de vraag van wie dat dan moet, en waarom? Soms zul je inderdaad iets moeten, soms is het een combinatie van moeten en willen (je moet bijvoorbeeld werken voor je inkomsten, maar wil je het niet ook vanwege de inkomsten, de contacten, de uitdagingen, de afleiding). En is het soms niet echt alleen een kwestie van willen? Bedenk je dat het veel energie kost als je iets moet, en dat het energie oplevert als je bezig bent met dingen die je graag wilt. Wil jij daar wat vaker bij stilstaan?

 •  Wie ben ik, wat kan ik? (En wat kan ik niet?)

Veel vermoeidheidsklachten ontstaan tussen een chronische discrepantie tussen ‘wie ben ik’ en ‘wat doe ik’. Daarom gaan we eerst op zoek naar antwoorden op ‘wie ben ik’. Je zult snel merken, dat je dan ook vanuit jezelf antwoorden krijgt van ‘wat je deed’. Als dat scherp wordt ben je weer een stap dichter bij ‘de beste versie van jezelf’!

 • Zelf de regie

Ergens ben je de regie kwijtgeraakt over je eigen leven. We gaan je helpen weer de regie te pakken in leven en die vast te houden.

 • Herkenning eigen gedrag (en valkuilen)

Het gedrag van anderen is de spiegel van je eigen gedrag.

Het kennen van je eigen gedrag vormt dan ook de basis voor het succesvol herkennen van en inspelen op het gedrag van anderen. Dit staat centraal tijdens de coaching.

 • Doen waar je goed in bent

Talenten ontwikkelen geeft echt de meeste groei, meer dan het ontwikkelen van je zwakke kanten. Stel je bent heel goed in creatieve processen, maar jouw werk vereist ook dat je goed met anderen kunt omgaan. Het ontwikkelen van deze sociale competentie gaat alleen maar goed lukken en energie opleveren als dit samengaat met het verder ontwikkelen van jouw talent om processen creatie vorm te geven.. Richt je daarom nooit alleen op het verbeteren van je zwakke punten.

 • Vaardigheden / handvatten voor effectief herstel

De juiste interventie inzetten op het juiste moment is van groot belang. Als ervaringsdeskundige op het gebied van chronische stress en burn out kan ik me heel goed inleven in welke fase van herstel je verkeerd. Het is dus belangrijk om de situatie van jou als cliënt als uitgangspunt te nemen en daarop een passende interventie te kiezen.

Interesse? Meld je direct aan voor de intake.

  ×

  Hoi!

  Klik hieronder op 'Marc Routs' om mij een bericht te sturen via WhatsApp of stuur mij een e-mail naar info@mroutes.nl

  × Waarmee kan ik je helpen?