Meld je direct aan voor de intake
info@mroutes.nl

MRoutes begeleid mensen individueel om meer inzicht te krijgen in zichzelf en in het leven. Dit doe ik door 1-1 coaching in de buitenlucht.

Marc Routs
06-42252025

Search here!

Burnout & stress
coaching

Volgens de definitie is energie ‘datgene wat een systeem nodig heeft om warmte, licht of beweging te produceren’. Wanneer je jezelf als dat ‘systeem’ ziet, weet je dat energie een voorwaarde is om jezelf letterlijk en figuurlijk te verwarmen en in gang te zetten.

Energie (in) balans

Je hebt elke dag maar een bepaalde hoeveelheid energie en wanneer die hoeveelheid (te) laag is, kun je niet optimaal functioneren. Daarom is het van belang om de juiste balans te vinden tussen spanning en ontspanning, tussen opladen en ontladen.

Maar het kan zijn dat die balans verstoord wordt, door interne en/of externe factoren. Op een of andere manier wil je daar niet aan toegeven en blijf je maar doorgaan. Met alles toch maar zelf proberen te regelen, met piekeren, met ontkennen. En omdat je daardoor slecht slaapt, moe en prikkelbaar bent en je gewoon niet goed voelt, kom je in die negatieve spiraal terecht. Je loopt geregeld vast en je weet het zelf even niet meer. In zo’n situatie biedt de burn out & stress coaching van MRoutes uitkomst.

Burnout

Wanneer stress langdurig aanwezig is, tast het je lichaam en je gevoel aan. Er ontstaat een burnout: je voelt je opgebrand en uitgeblust. Je hebt het gevoel dat je helemaal op bent. Je batterij is leeg en het lukt je niet meer om te ontspannen en op te laden. Het evenwicht tussen je draaglast en je draagkracht is verstoord met extreme vermoeidheid tot gevolg. Geen kracht meer, geen energie meer.

De periode voor je burnout, heb je meestal al langer stress ervaren en vaak niet helemaal of helemaal niet geluisterd naar de signalen die op een burnout wijzen. Wanneer je dan uiteindelijk beseft en erkent dat je in die burnout terecht bent gekomen, betaal je daar zelf een hele hoge prijs voor: je herstelperiode gaat waarschijnlijk lang(er) duren, omdat je al die signalen lange tijd genegeerd hebt.

De (M)Route

Bij een coachtraject van MRoutes beginnen we altijd met een persoonlijk intakegesprek. Hierin kijken we samen naar je verhaal en waar je nu tegen aanloopt en geef je aan wanneer het traject voor jou geslaagd is. Ik kan je helpen om te ontdekken waar je burnout vandaan komt en wat jou teveel stress oplevert. Wat zijn je valkuilen en je patronen die je (te) vaak inzet. Ik help je bij lastige en soms confronterende zaken die je tijdens het traject gaat tegenkomen.

Bijvoorbeeld door te kijken hoe je met je burnout omgaat. Of hoe je op een goede wijze voor jezelf kan zorgen en tegelijkertijd de verbinding met de buitenwereld behoudt. En wat doe je wanneer blijkt dat die buitenwereld eigenlijk niet meer past bij jou? Samen met MRoutes werk je stap voor stap aan je herstel en onderzoeken we wat jou weer positieve energie geeft. Dit doen we door ons te bewegen in een mooi natuurgebied in Limburg, Noord-Brabant of Gelderland.

Aan de slag

Ik breng jouw basis op orde en ik help je om je leven in basis weer stevig neer te zetten. Je krijgt hulp, advies en coaching op het gebied van voeding, slaap, ademhaling en gedrag. Ook krijg je praktische handvatten aangereikt die je eenvoudig in je dagelijks leven toepast. Zo kom je al heel snel weer wat beter in je vel te zitten en krijg je weer grip op je eigen leven.

Dit doen we in 1-op-1 sessies, die we in een schema invullen wat jou het beste past. Heb je mij tussen de sessies door een keer nodig? Ik reageer altijd binnen 24 uur op je vragen! Ik snap namelijk dat je niet alleen met je herstel bezig bent tijdens de sessies, maar dat het een continu proces is. Vandaar mijn bereidheid om je ook buiten de afgesproken tijden om te helpen met raad en daad! Zo weet je dat je het niet alleen hoeft te doen. Ik help je graag en dat geeft je ook weer een stukje zekerheid en vertrouwen.

Interesse? Meld je direct aan voor een vrijblijvend gesprek.

    ×

    Hoi!

    Klik hieronder op 'Marc Routs' om mij een bericht te sturen via WhatsApp of stuur mij een e-mail naar info@mroutes.nl

    × Waarmee kan ik je helpen?