Meld je direct aan voor de intake
info@mroutes.nl

MRoutes begeleid mensen individueel om meer inzicht te krijgen in zichzelf en in het leven. Dit doe ik door 1-1 coaching in de buitenlucht.

Marc Routs
06-42252025

Search here!

MRoutes-methode

MRoutes helpt je om te bewegen door te bewegen, om zo bij de kern te komen en daarmee weer de regie te pakken over je leven. Tijdens onze coachingsessies neem ik je mee in de buitenlucht naar de mooiste natuurgebieden. Zo kun je even afschakelen zonder dat er een prestatieve component is. Jij bepaalt het tempo en het ritme, zodat je de (vrijgekomen) energie maximaal kan benutten voor datgene waar het écht om gaat.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de natuur, stress en aandachtsmoeheid reduceert en groen aanzet tot lichaamsbeweging. Tijdens oefeningen beweeg je zonder prestatiedruk. Door het bewegen in de buitenlucht krijg je een boost aan zuurstof voor lichaam én geest. Zo krijg je naast lichamelijke ook mentale beweging en ga je van uitzichten naar inzichten. Coachen in de natuur werkt daarom voor alle mogelijke coachvragen, zoals stress en burn-out maar ook persoonlijke en professionele ontwikkeling en zowel op individueel, team- als organisatieniveau. Daarnaast zorgt een sessie in de natuur voor een laagdrempelige en aangename sfeer. Het is prettiger om uitdagingen aan te pakken terwijl je naast je coach wandelt. Je hoeft elkaar minder in de ogen te kijken. Stiltes, emotionele momenten, aarzelingen zijn gemakkelijker tijdens een wandeling naast je coach dan in een formeel face-to-face-gesprek.

De natuur biedt talloze metaforen die abstracte zaken concreet kunnen maken. In de natuur leer ik je situaties in te zien waar je dagelijks mee te maken hebt. Je begint met afstand te nemen van je gedachten (tegen een boom aanstaan). Welke tak staat voor jou als metafoor voor de situatie waar je nu inzit? Neem nog eens afstand: hoe kijk je nu tegen de tak aan. Vanuit dit gevoel, wat is op dat moment jouw behoefte? Welke gedachte roept dit bij je op? En is dit een helpende gedachte? Je moet hier zelf in geloven (opportunities) en vanuit deze gedachte volgt een actie. In de eerste fase gaat het namelijk om bewustwording van je eigen gedrag. Je geest werk vaak vanuit vaste patronen, die ons gedrag aansturen. Dankzij de rust en ontspanning in de natuur ervaar je een spontane focus. Die is bijzonder waardevol om vraagstukken aan te pakken.

Persoonlijke aanpak

Via de MRoutes-methode kijken we welke stappen jij wilt zetten. We doen dat op een wijze die aansluit bij jouw manier van leven. Als coach help ik je graag om samen met jou te ontdekken hoe JIJ jezelf kunt helpen. Ik kijk naar welk pad jij wilt lopen, welke beweging jij wilt maken en met welk resultaat.

Door op zoek te gaan naar hoe jij de dingen wil doen krijg je inzicht, overzicht, stel je doelen, maak je keuzes die bij jouw passen en kun je werken aan verandering.

Wandelen, joggen of fietsen in een mooi natuurgebied in het prachtige Limburg of Noord-Brabant maakt onderdeel uit van de persoonlijke aanpak.

Vanuit inzicht en beweging naar de kern

Met behulp van de MRoutes-methode begeleid ik je om vanuit beweging bij de kern te komen en zo weer de regie te pakken over je leven. Die regie over je leven begint bij mijn coachsessies, want jij doorloopt het proces. Ik zorg voor een Intensieve begeleiding, als persoonlijke coach, een buddy waar je op terug kan vallen! Iedere dag weer tijdens de duur van ons traject, waar je zgn. fouten mag maken, als ze maar goed voor je zijn, voor diegene die je wil zijn! Ik werk volgens de visie ‘totale mens-principe’. Het totale mens-principe is een menskundige benaderingswijze welke zich verdiept in het functioneren van de mens op basis van talent, gerichtheden en karakter.

 

De methode is een combinatie van lichaamsbeweging zonder prestatiedruk en
coaching gericht op het herstellen van de fysieke, emotionele en cognitieve balans.
De sessies zijn altijd in de natuur. De aanpak is mensgericht, ontwikkelingsgericht
en resultaatgericht. Het ontwikkelingsproces kent 3 fases namelijk de
acceptatiefase, herstelfase en doen-fase. De situatie bepaalt de keuze voor het
traject.

Doelstellingen tijdens deze fases zijn:

Acceptatiefase;
● Accepteren van de burn-out, overspannenheid, chronische stress
● Achterhalen oorzaak van de burn-out, overspannenheid, chronische stress
● Creëren van een startpunt
● Stoppen met denken, starten met voelen
● Gebruik van zintuigen om verbinding met het lichaam te krijgen
● Start met lichamelijk herstel
De trainingsfrequentie is 2 sessies per week.

Herstelfase
● Van moeten naar willen
● Wie ben ik, wat kan ik? (En wat kan ik niet?)
● Zelf de regie
● Herkenning eigen gedrag (en valkuilen)
● Doen waar je goed in bent
● Vaardigheden/ handvatten voor effectief herstel
● Begin van een terugkeer op het werk

De trainingsfrequentie is 1 sessie per week

Doen-fase
● Toepassen en bijhouden van het geleerde in de praktijk
● Borgen en vasthouden
● Leren vertrouwen op gevoel
● Goede keuzes blijven maken
● Re-integratie
De trainingsfrequentie is 1 sessie per 3-4 weken.

Daarnaast weet ik dat het coachen van mensen veel verder gaat dan alleen inzicht in ze te hebben. Het gaat er namelijk om dat je begeleiding krijgt in de lastige momenten en omstandigheden die je tijdens je proces tegenkomt. Op welke manier ga je daarmee om? Wat is voor jou de goede manier om voor jezelf te zorgen én tegelijkertijd de verbinding met de wereld om je heen te behouden? Of wat doe je als blijkt dat die buitenwereld eigenlijk niet meer past bij wat daadwerkelijk goed is voor jou?

Ik zie mezelf als degene die faciliteert. Door je te horen, te zien, je gerichte vragen te stellen en je vanuit beweging te laten ervaren en doen. De oplossingen, antwoorden en transformaties komen uit jou. Ik heb vertrouwen dat jij het kan. En juist dat vertrouwen ga jij in jezelf ook vinden.

De MRoutes-methode is zeer effectief voor professionals en particulieren, die belemmerende patronen willen transformeren.

Wat dat voor jou kan betekenen? Lees hier enkele recensies van anderen die je voorgingen.

Kennis en vaardigheden

Ik sluit bij mijn coachingsessies aan met verschillende onderdelen uit mijn opleidingen. Deze onderdelen combineer ik met mijn ervaring, kennis en vaardigheden die ik als middelen kan inzetten. Onderdelen die ik gebruik zijn uit de (positieve)psychologie, cognitieve- en oplossingsgerichte gedragstherapie, Acceptance and commitment Therapy (ACT), Systemische werk, Lichaamsbewustzijn/lichaamswerk en Mindfulness.

Mijn kennis en vaardigheden op het gebied van coaching blijf ik continu ontwikkelen en houd ik up-to-date via opleidingen, workshops, lezingen, inspiratiedagen, (super)intervisie en trainingen.

Interesse? Meld je direct aan voor een intake.

    ×

    Hoi!

    Klik hieronder op 'Marc Routs' om mij een bericht te sturen via WhatsApp of stuur mij een e-mail naar info@mroutes.nl

    × Waarmee kan ik je helpen?