Over Marc Routs

Mijn persoonlijke verhaal

Bij MRoutes helpen we je bewegen door te bewegen, om zo de kern van jouw uitdagingen te bereiken en de regie over je leven terug te pakken. Onze coachingsessies vinden plaats in de prachtige natuur van Noord-Limburg en Zuidoost-Brabant, waar je kunt ontspannen zonder prestatiedruk. Hier bepaal jij het tempo en ritme, waardoor de vrijgekomen energie maximaal benut kan worden voor wat er écht toe doet.

Jong leren

Op jeugdige leeftijd was ik niet alleen een verdienstelijk hockeyer bij HC Blerick, maar voelde ik ook al het nut en de noodzaak om als trainer/coach aan de slag te gaan. Vanaf mijn 14e stond ik voor de diverse jeugdelftallen en voelde ik me als die spreekwoordelijke vis.


Die combinatie van sporter enerzijds en trainer/coach anderzijds beviel me dus uitstekend en dat vond ik terug in de CIOS-opleiding die ik vervolgens ging doen. In Sittard, waar ik na een half jaar ‘treinen’ ben gaan wonen.

Marc Routs burn-out coach

Werk en sport op topniveau

Ondertussen stapte ik over van HC Blerick naar grote broer VHC. Dat was wat voor einen echte Blierikse, maar vanaf dag een voelde ik me thuis in het team. Ik genoot van de trainingen en de wedstrijden en dan ook nog eens een opleiding volgen waar sport, spel en coaching centraal stonden.


Nadat ik het CIOS had afgerond, ben ik aan de slag gegaan als sportinstructeur bij de Koninklijke Luchtmacht, waar ik met een korte onderbreking voor een periode van 6 jaar bij deze mooie organisatie heb gewerkt (en als hockeyer van het militaire elftal over de hele wereld wedstrijden heb mogen spelen). Ondertussen was ik aanvoerder bij VHC en werden we tweemaal landskampioen in de zaal en zelfs Europees Kampioen!


Vervolgens kon ik op het Blariacum aan de slag als docent Lichamelijke Opvoeding. En in die naam zit alles opgesloten wat me blij maakt: het lesgeven, het fysieke en het coachende. Tevens sloot ik in twee jaar tijd de bachelor HBO opleiding aan de Sporthogeschool met veel voldoening af. Ik voelde me helemaal op mijn plek binnen het onderwijs. Zeker toen ik vervolgens na enkele jaren ook nog eens bij het Valuascollege in Venlo de ‘talentenklas hockey’ mocht gaan opzetten.

Van Marc Routs naar MRoutes

En toch ging het mis. Op een of andere manier pikte ik de signalen van mijn (aanstaande) burnouts niet op: ik ging nóg harder werken en vond het erkennen van een burnout een vorm van falen. Ik durfde me niet kwetsbaar op te stellen en dacht dat zoiets mij niet kon overkomen. Ik had immers de baan van mijn leven en was omringd met mensen die van me hielden. Dan kun je toch geen burnout krijgen? Dus wel. En zelfs meer dan één…


Sinds 2018 ben ik aan de slag gegaan met mijn eigen onderneming MRoutes. Mijn hele (werkzame én sportieve) leven ben ik al bezig ben met het coachen en trainen van anderen. Maar ik heb ook aan de andere kant gestaan: tijdens mijn opleidingen, hockeycarrière en mijn burnouts ben ik in contact gekomen met diverse trainers en coaches en met hun diverse trainings- en coachingsmethodes. Daar heb ik veel bij en van geleerd, niet alleen over de inhoud maar ook over de vorm.

Persoonlijk & individueel

Met MRoutes wordt gekeken naar een persoonlijk plan. Dat kan pas na een intensieve inventarisatie, waarna er een traject volgt met individuele begeleiding door persoonlijke 1-op-1 sessies in de buitenlucht. Wandelen, joggen of fietsen. Praten of luisteren. Leidend of begeleidend. Door letterlijk te bewegen in de buitenlucht wil ik mensen weer hun eigen kracht laten voelen en met behulp van die eigen kracht meer inzicht te geven in het leven in het algemeen en hun eigen leven in het bijzonder.


Omdat MRoutes altijd uitgaat van maatwerk, ligt er geen standaardplan klaar. Dat gaat namelijk tegen mijn opvatting in, omdat ik zelf gemerkt heb dat ik het meeste gebaat was bij doelen en plannen die specifiek bij mij passen. Niet alleen tijdens sport en werk, maar ook en vooral bij mijn eigen trajecten.

Beweging door beweging

MRoutes helpt je om te bewegen door te bewegen, om zo bij de kern te komen en daarmee weer de regie te pakken over je leven. Dat doen we door letterlijk van binnen naar buiten te gaan met coachsessies in de buitenlucht, in de meest mooie natuurgebieden. Heerlijk buiten bezig zijn, zonder dat er een prestatieve component is. Jij bepaalt het tempo en het ritme, zodat je de (vrijgekomen) energie maximaal kan benutten voor datgene waar het écht om gaat.


Door mijn intensieve begeleiding ben ik niet alleen een persoonlijke coach maar ook een buddy waar je op terug kan en mag vallen. Tijdens de hele duur van ons coachingstraject sta ik naast je, achter je en voor je. Om je te adviseren, te begeleiden en te trainen. Samen gaan we via jouw persoonlijke (M)route op weg naar de beste persoon in jezelf.

Visie

MRoutes werkt volgens het totale mens-principe. Dit is een menskundige benaderingswijze die zich verdiept in het functioneren van de mens op basis van talent, oriëntatie en karakter en dan vooral de balans ertussen. Niet alleen het gedrag van mensen, maar ook de onderliggende drijfveren bepalen hoe iemand zich kan ontwikkelen om zo de beste versie van zichzelf te zijn. Met de coaching van MRoutes krijg je de tools aangereikt om die versie te vinden en vast te houden.


De methode is een combinatie van lichaamsbeweging zonder prestatiedruk en coaching gericht op het herstellen van de fysieke, emotionele en cognitieve balans. De sessies zijn altijd in de natuur. De aanpak is mensgericht, ontwikkelingsgericht en resultaatgericht. Tijdens het traject krijg je niet alleen de ondersteuning vanuit MRoutes, maar ook het overzicht. Waar sta ik? Waar ga ik naartoe? Waar wil ik terecht komen?


Als je bij mij aan de slag gaat, gaan we ook heel nadrukkelijk met jouw route aan de slag naar een ‘steady’ leven, voor jou geldt dan ook:


M ijn route


R egie weer gaan pakken op weg naar zelfredzaamheid


O utdoor, buiten in beweging, zonder prestatiedruk


U itdaging, de focus op kansen, niet blijven hangen in problemen


T rainen van nieuwe patronen die jou succes gaan opleveren


E igenaarschap, je moet de ‘wil’ hebben en houden, geen plaats voor een slachtofferrol


S terker in je schoenen, door meer mentale veerkracht!

Kennis en vaardigheden

Bij mijn coachingsessies sluit ik aan met verschillende elementen uit mijn opleidingen. Deze elementen combineer ik met mijn kennis, vaardigheden en ervaring die ik als tools kan gebruiken. Elementen die ik inzet zijn uit de (positieve)psychologie, cognitieve- en oplossingsgerichte gedragstherapie, Acceptance and commitment Therapy (ACT), Neuro Linguistisch Programmeren (NLP), Rationele Effectiviteits Training (RET), Lichaamsbewustzijn/lichaamswerk, Ontspanningstechnieken en Mindfulness.

Mijn kennis en vaardigheden op het gebied van psychologie en coaching blijf ik continue ontwikkelen en houd ik up-to-date via opleidingen, workshops, lezingen, congressen, inspiratiedagen, (super)intervisie en trainingen.

Leer Marc Routs kennen

Marc wordt met regelmaat uitgenodigd in de media om zijn visie en aanpak te delen. Bekijk, luister en lees meer over Marc Routs en zijn aanpak.


Ga met je burn-out en stress aan de slag

Of meld je gelijk aan voor een intake

Meld je aan

Ontvang 7 preventieve tips tegen stress en/of burnout klachten direct in je inbox

7 tips tegen stress en/of burnout klachten
Ebook met 7 Preventieve tips tegen stress en/of burnout klachten
×

Klik hieronder op 'Marc Routs' om mij een bericht te sturen via WhatsApp

× Waarmee kan ik je helpen?