MRoutes stress- en

burn-out coaching voor ondernemers en ondernemende types in Helmond

Overwin je burn-out en stress met coaching van Marc

MRoutes is dé stress- en burn-out coach voor ondernemers waar je niet alleen problemen oplost maar je dromen najaagt.

MRoutes stress- en burn-out coaching helpt je om te bewegen door te bewegen, om zo bij de kern te komen en daarmee weer de regie te pakken over je leven. Dat doen we door letterlijk van binnen naar buiten te gaan met coachsessies in de buitenlucht, in de meest mooie natuurgebieden zoals de Stiphoutse Bossen en Berkendonkse plassen. Heerlijk buiten bezig zijn, zonder dat er een prestatieve component is. Jij bepaalt het tempo en het ritme, zodat je de vrijgekomen energie maximaal kan benutten voor datgene waar het écht om gaat.

Bij MRoutes stress- en burn-out coaching werken we naar jouw droom volgens deze 7 pijlers:

Mijn route


Regie weer gaan pakken op weg naar zelfredzaamheid


Outdoor, buiten in beweging, zonder prestatiedruk


Uitdaging, de focus op kansen, niet blijven hangen in problemen


Trainen van nieuwe patronen die jou succes gaan opleveren


Eigenaarschap, je moet de ‘wil’ hebben en houden, geen plaats voor een slachtofferrol


Sterker in je schoenen, door meer mentale veerkracht


Daarnaast ben ik niet alleen een stress- en burn-out coach in Helmond maar ook een buddy waarop je kan en mag terugvallen. De gehele duur van het coachingstraject sta ik naast je, achter je en voor je. Om je te adviseren, te begeleiden en te trainen.

Vertrouwen op onzekerheid

Hij wilde graag op korte termijn een coachsessie. Een jonge Helmondse ondernemer in de horeca, halverwege dertig. Twee dagen later loopt hij met me door de fantastische natuur van de Groote Peel in Ospel. ‘Mijn hoofd maakt me helemaal gek op dit moment, ik kan de hele dag niets anders doen dan denken en piekeren. Ik slaap amper nog, kan me niet meer concentreren, heb hartkloppingen, ben kapot, uitgeblust. Ik word gek van die onzekerheid!’


‘Dat is nu juist het probleem’ zeg ik, ‘maar tevens ook je uitdaging!’


Ik heb de laatste jaren al zeker 70 uur per week gewerkt, amper een dag vrij gehad, nauwelijks vakantie gehad, de tijd die ik voor mezelf heb, vragen mijn vrouw en kinderen alle aandacht van me. Daarbij moet ik mijn personeel ook nog de hele tijd achter de vodden aan zitten. Om eerlijk te zijn vraag ik me regelmatig af of dat ik het werken in de horeca nog wel leuk vind op termijn. Voor corona kon ik al heel moeilijk omgaan met de onzekerheid. En nu vind ik het al helemaal lastig! Wat gaat de toekomst mij brengen? Volgens mij zijn we hier voorlopig nog niet uit en wordt het ooit nog hoe het geweest is?


Dus weer die onzekerheid… Maar je geeft aan dat je je afvraagt of het ooit weer wordt hoe het is geweest. En toen kon je ook al niet dealen met die onzekerheid, zei je net!


‘Ja, met die hartkloppingen ben ik al bij de huisarts geweest. Volgens hem is de oorzaak onbekend.’


Alle redenen om je zorgen te maken

Waarom krijg je immers als jonge kerel hartkloppingen? Die vraag hield hem ook bezig. En niet alleen ‘waarom maar ook: is er een kans dat die hartkloppingen terug blijven komen? Wie zegt dat ik geen hartproblemen heb? Wat is de oorzaak? Vragen in de hoop om antwoorden te krijgen. Om zekerheid te ontvangen.


Waarom is dit een probleem? Omdat je die zekerheid nooit gaat krijgen. Je gaat nooit volledig zekerheid ontvangen, en onbewust weet je dat, … weten we dat allemaal. Dus elke dag dat je begint met in je hoofd: ik wil zekerheid, juist dan zul je onrust voelen. Frustratie, weerstand, machteloosheid. Iedere dag weer opnieuw vertel je je vanuit je hoofd dus een leugen: ‘Ik wil zekerheid’. En je weet dat je het nooit gaat krijgen. En dan komt het, …hoe denk je dat je dan gaat voelen? Hoe zou jij je voelen als iemand je dagelijks vertelt wat niet waar is?


‘Ja, maar (ja, maar!) als ik weet wat lichamelijk de onderliggende oorzaak is, dan kunnen ze er iets aan doen? Okay, stel dat je hart bijvoorbeeld ritmestoornissen heeft, je krijgt vervolgens medicijnen en ze verdwijnen. Heb je dan de garantie dat je geen hartkloppingen meer krijgt? Je verlegt het probleem, zekerheid zul je nooit ontvangen.


Dus, hoe zou het zijn als je met onzekerheid leert om te gaan? Dat je van jezelf onzeker mag zijn. Inclusief al je onbeantwoorde vragen, twijfels, je onrust en je angst(en). En dan meer in het moment te gaan leven. Veel mensen in onze drukke westerse samenleving zijn voornamelijk bezig om (nog meer) zekerheid te krijgen, of ze doen enorm hun best om deze te behouden.


Maar wie in onze drukke ‘likende´,’tweetende’ en ‘postende’ en amper oor hebbende maatschappij zegt nu tegen mijn ‘bovengenoemde’ coachée om te leren te vertrouwen op de onzekerheid?

Mijn advies

We hebben helemaal geen controle over wat is geweest, ook totaal geen controle over de toekomst.


Je hebt honderd procent invloed, oftewel honderd procent controle over je gedachtes, of je je gedachte wilt geloven of niet. Wanneer je anders gaat kijken, anders gaat denken, ga je je hoe dan ook anders voelen. Oftewel ‘als je denkt en doet zoals je altijd deed, dan krijg je wat je altijd kreeg!’


De toekomst is een illusie. Dus als je jezelf toch iets wijsmaakt, doe het dan op een positieve wijze. Daar ga je je in het moment zeker beter door voelen. En wanneer denk je dat je jouw verlangen eerder zult realiseren, met een negatief of met een positief gevoel?


(Bovenstaande verhaal is in overleg met desbetreffende ondernemer gepubliceerd, om er andere mensen mee te kunnen helpen)


Herken je je onrust die gepaard gaat met onzekerheid? En merk je dat je ego je direct harder laat werken? En dat je niks hebt met (je) kwetsbaarheid? Neem gerust eens contact op met mij, dan kan ik je zeker helpen!


Pak de regie over je burn-out en stress

Meld je direct aan voor de intake

Meld je aan
×

Klik hieronder op 'Marc Routs' om mij een bericht te sturen via WhatsApp

× Waarmee kan ik je helpen?