Stress- en burn-out

coaching voor ondernemers en ondernemende types in Deurne

Overwin je burn-out en stress met coaching van Marc

MRoutes is dé expert op het gebied van stress- en burn-out coaching Leudal. Bij MRoutes los je niet alleen het probleem op maar jaag je ook je dromen na.

MRoutes stress- en burn-out coaching Leudal werkt volgens het totale mens-principe. Dit is een menskundige benaderingswijze die zich verdiept in het functioneren van de mens op basis van talent, oriëntatie en karakter en dan vooral de balans ertussen. Niet alleen het gedrag van mensen, maar ook de onderliggende drijfveren bepalen hoe iemand zich kan ontwikkelen om zo de beste versie van zichzelf te zijn. Met de coaching van MRoutes krijg jij, als ondernemer, de tools aangereikt om die versie te vinden en vast te houden.


MRoutes stress- en burn-out coaching Leudal helpt je om te bewegen door juist te bewegen om zo bij de kern te komen en daarmee weer de regie te pakken over je leven. Daarom gaan we letterlijk van binnen naar buiten met de coachsessies. Buiten bepaal jij het tempo en het ritme zodat je de vrijgekomen energie kan benutten voor datgene waar het écht om gaat.

Bij MRoutes stress- en burn-out coaching werken we naar jouw droom volgens deze 7 pijlers:

Mijn route


Regie weer gaan pakken op weg naar zelfredzaamheid


Outdoor, buiten in beweging, zonder prestatiedruk


Uitdaging, de focus op kansen, niet blijven hangen in problemen


Trainen van nieuwe patronen die jou succes gaan opleveren


Eigenaarschap, je moet de ‘wil’ hebben en houden, geen plaats voor een slachtofferrol


Sterker in je schoenen, door meer mentale veerkracht

Leef je droom!

Een paar jaar geleden had ik een droom, over hoe ik mijn werk vanaf toen wilde gaan doen. Afgelopen week las een klant uit Roggel me onderstaande tekst voor, … ‘right in my face’. Vijf minuten later had ik een nat gezicht van tranen van geluk! Ik heb een week getwijfeld om dit verhaal te delen met jullie in deze blog. Enerzijds vanwege de gevoeligheid, die zij in haar stuk legt en anderzijds om het niet over te laten komen als een verkapte promotiestunt van mij. Na de afweging om mijn gevoel van trots over mijn droom met de wereld te delen, heb ik haar gevraagd om haar woorden op anonieme basis te gebruiken.


“Marc, ik heb eerder gezegd dat ik blij ben, dat ik jou tegen ben gekomen op mijn pad en dat wil ik persoonlijk aan je uitleggen. Ik vind dat je dit verdient en tegelijkertijd is dit een uitdaging voor mij. Om mijn persoonlijke ervaringen op deze manier te delen en te vertellen wat me raakt, wat je manier van coachen met me doet. Het heeft grote impact op mij. Je brengt me terug naar mezelf en naar mijn gevoel, in het nu. Dat doe je heel erg goed, met zoveel positieve aandacht voor waar ik sta. Na de eerste wandeling wist ik dat ik uit mijn hoofd wilde en dat jij degene was die me daarbij kon helpen. Ik was in geen tijden zo ontspannen meer geweest. De spanning was uit mijn lijf.


Ik wist nog niet waar ik naartoe wilde, behalve dat ik dit gevoel vast wilde houden, dat ik meer plezier wilde en weer vol zelfvertrouwen wilde zijn. Ergens op de weg naar huis, kwam ik erachter dat ik meer moest gaan luisteren naar mijn gevoel. Uit de controle.


De tweede sessie in het prachtige Leudal deed me veel. Op het bankje. Daar zijn we begonnen en geëindigd. Startend met een kwetsbaarheid oefening. Ik moest gaan voelen en de spanning over geen fouten mogen maken kwam er bij mij uit. Wat ben jij goed in het creëren van dit soort momenten. Ook aan het eind van deze sessie met het uitspreken van waardering naar elkaar toe. Dit was zo’n moment dat ik worstelde met gevoelens en het delen er van. Ik kon nog wel uitbrengen dat ik blij was met jou als coach, maar dat was het dan ook. Mijn hoofd bleef ergens steken en ik wist even niet wat ik ermee moest. Het ging me toen wat snel maar na de sessie in Heythuysen in het bos bij de Busjop – over dankbaarheid – wist ik hoe, en kon ik mijn eigen kwetsbaarheid opzoeken.


Er zijn nog meer momenten waarin ik me geraakt heb gevoeld. In een van de eerste wandelingen vond ik het raar dat je aan me vroeg om een ode aan iets in het bos te brengen. Ik had geen idee waarom en ook niet hoe. Ik werd er emotioneel van toen ik me realiseerde dat ik het tegen mezelf had. Je symbolische hand op mijn schouder gaf me ontspanning en steun.


En dan even snel over een paar paaltjes heen lopen. Zo’n gewoonte, snelle slagen maken, ook nu in mijn herstel. En als het niet lukt, vervolgens onrustig worden. Fijn dat je toen tussen de sessies door hebt gebeld. Zodat ik snapte waar het om ging en de onrust kon accepteren, het tempo en de prestatie er weer uit kon halen. Meer richten op beleven en ervaren van momenten.


En waar mijn kracht ligt, het lijkt wel of ik dat vergeten was. Maar met de proefsessie, de foto’s en de waarden, kom ik langzaam maar zeker weer terug bij mezelf. Ik blijf nu nog het liefst bij mezelf in mijn eigen cirkeltje. Zeker als ik met één stap naar buiten in tranen schiet. Ik heb nu tijd en aandacht voor mezelf nodig en wil weer vol vertrouwen zijn. Met mensen zoals jij om me heen, die me daarbij kunnen helpen.


Ik heb al gezegd, ik vind het super hoe je dingen aanvliegt, hoe je me helpt om me in mijn gevoel te brengen en zelf meedoet. Ik begin te snappen dat het inderdaad mogelijk is om als een sterker persoon uit een burn-out te komen. Iedere keer als we weer samenkomen vind ik het spannend om wat op me af gaat komen en tegelijkertijd voelt het veilig en vertrouwd bij jou. Je laat me in mijn eigen tempo dingen ervaren en met je feedback…, het is mooi, klasse of super, kan ik mijn geluk niet op! Je laat me mijn ding doen, ondertussen gooi je balletjes op, die ik vang als ik er aan toe ben. Je brengt me in mijn gevoel en laat dit bij jezelf ook spreken. Ik houd van de passie waarmee je je werk doet, ik ben blij met de positieve aandacht die ik van je mag krijgen, dat je me terugbrengt naar mijn gevoel en dat jezelf ook zo dicht bij je gevoel blijft. Ik ben niet alleen blij maar ook dankbaar dat ik op een stukje van jouw tijd mee mag liften. Dankjewel Marc!”


Ik stond vastgenageld op een fantastische plek, de Mussenberg in Neer. Vijf minuten lang kreeg ik van iemand te horen, die ik anderhalve maand geleden nog niet kende, hoe zij mijn werk tot nu toe ervaren had. Precies datgene wat een paar jaar geleden mijn droom was. En precies daar kan ik ook jou mee helpen! Eerst erachter komen ‘wie jij bent’, en wat je droom is en die stap voor stap te gaan leven, … in plaats van te overleven!

Pak de regie over je burn-out en stress

Meld je direct aan voor een vrijblijvend gesprek

Meld je aan
×

Klik hieronder op 'Marc Routs' om mij een bericht te sturen via WhatsApp

× Waarmee kan ik je helpen?