Coaching rond stress- en burn-out klachten in Peel en Maas voor ondernemers en ondernemende types

Overwin je burn-out en stress met coaching van Marc

MRoutes is de expert op het gebied van stress- en burn-out klachten in jou in de regio. Met de coaching van MRoutes vind jij als ondernemer de beste versie van jezelf.

MRoutes stress- en burn-out coaching Peel en Maas helpt je om te bewegen door te bewegen, om zo bij de kern te komen en daarmee weer de regie te pakken over je leven. Dat doen we door letterlijk van binnen naar buiten te gaan met coachsessies in de buitenlucht, in de meest mooie natuurgebieden zoals de Heldense Bossen en de Grote Peel. Heerlijk buiten bezig zijn, zonder dat er een prestatieve component is. Jij bepaalt het tempo en het ritme, zodat je de vrijgekomen)energie maximaal kan benutten voor datgene waar het écht om gaat.


Door mijn intensieve begeleiding ben ik niet alleen een persoonlijke coach maar ook een buddy waar je op terug kan en mag vallen. Tijdens de hele duur van ons coachingstraject sta ik naast je, achter je en voor je. Om je te adviseren, te begeleiden en te trainen. Samen gaan we via jouw persoonlijke (M)route op weg naar de beste persoon in jezelf.


Bij MRoutes stress- en burn-out coaching Peel en Maas werken we naar jouw droom volgens deze 7 pijlers:

Mijn route


Regie weer gaan pakken op weg naar zelfredzaamheid


Outdoor, buiten in beweging, zonder prestatiedruk


Uitdaging, de focus op kansen, niet blijven hangen in problemen


Trainen van nieuwe patronen die jou succes gaan opleveren


Eigenaarschap, je moet de ‘wil’ hebben en houden, geen plaats voor een slachtofferrol


Sterker in je schoenen, door meer mentale veerkracht

Je Samsung of apps updaten, naar de kapper, de halfjaarlijkse controle bij de tandarts, een functioneringsgesprek met je leidinggevende en de onderhoudsbeurt van je auto. Allemaal onderwerpen die we als normaal zien en vol op de automatische piloot doen omdat het erbij hoort. Zelfs het poetsen van onze tanden vinden we heel gewoon. Als het om persoonlijke ontwikkeling en je mentale onderhoud gaat is het vaak een andere story. We komen zelf – vaak – pas in actie als we stress- en burn-out klachten signaleren, dreigen vast te lopen. Of we zitten inmiddels al muurvast.

Ik regel het zelf wel…

Nu ik sinds een paar jaar als coach werk, ook in de gemeente Peel en Maas, merk ik dat er vaak nog een bepaalde schaamte zit om gecoacht te worden. Wat ik veel hoor is: ‘Ik ben toch niet gek’ (en: ‘ik vogel het zelf wel uit / ik los mijn eigen problemen wel op’). Door die schaamte blijven de bescheiden Limburgers zover ik kan inschatten veel te lang rondlopen met zaken die stress- en burn-out klachten veroorzaken. Zoals moeheid, hoofdpijn, negatieve gedachten, piekeren, schouder en nek klachten, concentratieproblemen, stress, slecht slapen, spanning in je lijf.


Het is totaal niet wenselijk en nodig om met stress- en burn-out klachten te blijven sukkelen als je weet dat er professionele begeleiding is die jou kan helpen met je (levens)vraagstukken. Denk aan: combinatie werk en vrije tijd, relaties, zingeving, stress en/of burn-out, persoonlijke ontwikkeling, loopbaan/carrière keuze, reorganisatie/ontslag, competentieontwikkeling, scheiding etc.


Door te investeren in jezelf kies je voor een duurzame oplossing. En daar profiteer je op de langere termijn van. Zowel privé als zakelijk!


Waarom is het zo moeilijk om hulp/ondersteuning te vragen van een coach?

Jezelf leren kennen

Het vraagt lef om naar jezelf te kijken. Ik weet uit ervaring hoe ‘in your face’ dit kan zijn. Ik ben zelf ook veel te lang blijven rondlopen met stress- en burn-out klachten. Jarenlang heb ik zelf niet geluisterd naar de signalen van mijn lichaam. En geloof me die waren er. Ik was super onrustig, had veel stress, was vaak moe, ging maar door, dacht steeds nieuwe energiegevers te moeten zoeken en dit alles leidde tot een burn-out. Mijn lijf tekende protest aan. En weet je wat ik deed? Ik ging nog harder werken en werd nog strenger voor mezelf. Controle nam de overhand. Want wat ging ik uit de weg? Waar wilde ik niet naar luisteren?


Ik ging naar de huisarts en vroeg om mijn bloed te laten controleren, het moest iets lichamelijks zijn. Maar diep van binnen wist ik dat dit niet ging helpen. Mijn lichaam spiegelde wat van binnen aandacht wilde. Door mijn eigen persoonlijke route (die gelukkig altijd doorgaat) heb ik geleerd om op milde en kwetsbare wijze te luisteren naar wat mijn lichaam mij wil vertellen. Ik voel en weet nu waar mijn grenzen liggen, wat mijn lichaam nodig heeft en hoe ik mijn eigen ruimte kan innemen en bewaken.


Alleen met meer kennis over jezelf kom je in verbinding met jezelf, zodat jij kan laten zien wie je bent en wat je wilt. Niet welke rol je speelt en wat anderen van je verwachten. Pas als je jezelf echt beter leert kennen, kom je achter je eigen wensen en verlangens. En kun je je gedachten en gevoelens beter interpreteren en vormgeven in je dagelijks leven.


Op deze manier ontdek je jouw eigen ritme en route, creëer je ruimte en overzicht, kun je nieuwe en bewuste keuzes maken die prettig zijn voor jou. Zo beweeg je je in een richting die jij wilt en past bij jouw (levens)doelen. Verder behoed je jezelf voor teleurstellingen en problemen in de toekomst. Het is een investering in jezelf die zich dubbel en dwars terugverdiend.


Wil je een inkijkje bij één van mijn coachsessies in de natuur? Lees hier een ervaringsverhaal van een coaching – cliënt uit Panningen.


“Na een paar jaar het gevoel te hebben niet helemaal tevreden te zijn met mijn leven, liep ik vorig jaar tegen een muur aan. Er moest iets veranderen, maar ik wist niet wat en vooral niet hoe. In een traject van zo’n vijf maanden ben ik met Marc op zoek gegaan naar antwoorden op de vragen: Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?


Marc’s actieve aanpak heb ik als zeer prettig ervaren. Geen lange gesprekken in een stoffig kantoor, maar goede gesprekken tijdens wandelingen in de natuur. Dan een keer in Beringe, dan weer in Koningslust, in de Peel, echt op prachtige plekken in onze eigen omgeving. Hij luistert, stelt de juiste vragen, is enorm betrokken en stimuleert je om echt na te denken over jezelf en wat je wil. Ik heb enorm veel baat gehad bij het traject en mezelf beter leren kennen dan ooit. Daardoor heb ik keuzes durven maken die mijn leven positief hebben veranderd”.

Gun jezelf een coach

Beste mensen, gun jezelf een coach om te kijken hoe het met je gaat en om te zien hoe je ervoor staat. Dat (betaalt) zich op langere termijn dubbel en dwars terug. En je doet je niet alleen zelf er een groot plezier mee. Door bewust te worden van hoe jij de dingen doet, ziet en ervaart heeft dit daarnaast een positieve invloed op je omgeving (denk aan je partner, kinderen, familie, je werkgever, je collega’s). Creëer je eigen route, je bent namelijk authentiek, gedraag je daar dan ook naar!

Pak de regie over je burn-out en stress

Meld je direct aan voor de intake

Meld je aan
×

Klik hieronder op 'Marc Routs' om mij een bericht te sturen via WhatsApp

× Waarmee kan ik je helpen?