Stress- en burn-out

coaching voor ondernemers en ondernemende types in Deurne

Overwin je burn-out en stress met coaching van Marc

Bij MRoutes stress- en burn-out coaching Deurne nemen we niet genoegen met alleen het oplossen van het problemen maar werken we toe naar jouw droom als ondernemer! Dit doen we volgens het totale mens-principe. Deze menskundige benaderingswijze verdiept zich in het functioneren van de mens op basis van talent, oriëntatie en karakter en dan vooral de balans daartussen. Niet alleen het gedrag van mensen maar ook de onderliggende drijfveren bepalen hoe iemand zich kan ontwikkelen om zo de beste versie van zichzelf te zijn. Met de coaching van MRoutes krijg je de tools aangereikt om die versie te vinden en vast te houden.

Stress- en burn-out coach Venray. MRoutes is al drie jaar dé expert op het gebied van stress- en burn-out coaching en ook actief in Venray!


Bij MRoutes nemen we niet genoegen met alleen het oplossen van het probleem. We werken aan je dromen. MRoutes staat voor Mijn route, de Regie weer gaan pakken op weg naar zelfredzaamheid, Outdoor in beweging en zonder prestatiedruk, Uitdaging met de focus op kansen en niet blijven hangen in problemen, Trainen van nieuwe problemen die jou succes gaan opleveren, Eigenaarschap je moet zelf de wil hebben en houden er is geen plaats voor een slachtofferrol dit alles met als doel om Sterker in je schoenen te staan.


MRoutes helpt ondernemers om te bewegen door te bewegen, om zo bij de kern te komen en daarmee weer de regie te pakken over je leven. Tijdens onze coachingsessies in Venray neem ik je mee in de buitenlucht naar de mooiste natuurgebieden. Zo kun je even afschakelen zonder dat er een prestatieve component is. Jij bepaalt het tempo en het ritme, zodat je de vrijgekomen energie maximaal kan benutten voor datgene waar het écht om gaat.

Stop ‘the game’!

Veel mensen die ik met mijn coaching tegenkom met een burn out zijn bezig met een enorme wedstrijd tegen zichzelf te spelen. Hun insteek is, dat ze ‘zelf’ zo ‘snel mogelijk’ het lek boven hebben en nog sneller opgelost hebben! Ze doen het met een heel strak gezicht en met een heel streng beleid. Tijd om stappen terug te nemen is er eenvoudigweg niet!

 

Maar realiseer je dat het ‘vinden’ zit in het ‘zoeken’ zelf. Niet het doel, maar de weg is de bestemming. Het gaat er vooral om dat je iedere dag investeert in de dingen die jou aanspreken zowel privé als in je werk, innerlijk als uiterlijk.

Ben eerlijk tegen jezelf

Een burn out ontstaat doordat er een te groot verschil is, tussen wie je bent en wat je doet, dus door niet te luisteren naar je eigen gevoel; je hebt lange tijd genegeerd wat je lichaam, hart en gezonde verstand nodig hebben. En juist dat is de reden dat je eens goed mag gaan kijken naar alle manieren waarop je jezelf echt tekort hebt gedaan. En dat ga je vervolgens rechtzetten. En precies daar is geen eenvoudige truc voor – en al helemaal niet als je na je herstel in de toekomst uit een burn-out wilt blijven en echt een beter leven wil gaan leiden na deze super vervelende periode. Echt de enige wijze is om eerlijk te zijn tegen jezelf.

Het eerste wat je te doen hebt bij een burn-out, is ‘acceptatie’, gewoonweg de feiten nemen zoals ze zijn, ga er dus niet tegen vechten! Dat klinkt misschien een beetje tegendraads, want je wilt natuurlijk niets liever dan je weer goed gaan voelen. Maar het is juist ontzettend belangrijk om niet te snel voorbij te gaan aan de fase van acceptatie. Vorig jaar werkte ik met een ondernemer uit Venray, die bijna twee maanden vocht tegen het feit dat hij zich ellendig voelde, tegen zijn burn-out. Hij wilde het woord niet eens uitspreken.


Kies bij een burn-out dan ook voor een oplossing voor op korte, maar ook zeker voor op lange termijn. Als je gaat zoeken naar snelle trucs en snelle tips en je legt je oor bij ‘jan en alleman’, die het wellicht goed met je voor hebben. Daar zal je situatie niet beter van worden. Neem van mij aan dat je burn-out is ontstaan gedurende een langere tijd waarin je waarschijnlijk op meerdere manieren aan jezelf voorbij bent gegaan. Het gaat je dus ook tijd kosten om er weer uit te komen én er een beter leven aan over te houden. Met een snelle beurt ben je niet gebaat, met een duurzame oplossing wel! We gaan zorgen voor een betere verbinding met jezelf, zodat je gaat snappen waar het mis is gegaan, zodat het je niet nog eens overkomt.

“De enige van wie je niet zal kunnen winnen, dat ben je zelf”

Accepteren heeft een hele simpele betekenis: de dingen zien zoals ze zijn en er, in ieder geval vooralsnog, even niets aan willen veranderen. Acceptatie is tevens: de situatie vanaf nu niet meer zien als iets wat zich buiten jezelf afspeelt, maar deze welkom heten als een deel van jezelf. Zolang je je eigen burn-out en alle bijkomende symptomen probeert af te wijzen, en je een echte wedstrijd tegen jezelf blijft spelen, zul je niet herstellen en duurt het alleen nog maar langer. “De enige persoon van wie je niet kunnen winnen, ben je namelijk zelf”.

Burn-out? Zet de eerste goede stap

Heb je na het lezen van deze blog zoiets van… Ik kan echt wel hulp gebruiken bij mijn burn-out klachten. Aarzel dan niet en neem dan contact met me op. Samen gaan we kijken naar de knelpunten en gaan we op een methodische wijze stap voor stap werken aan jouw herstel. Wacht niet tot je letterlijk omvalt. Dat deed ik zelf ooit ook, dat brengt je alleen maar verder van huis. De eerste stap is eerlijk naar jezelf zijn over hoe het met je gaat. Want als jij niet voor jezelf gaat zorgen, wie dan wel? Voorkomen is zoveel beter dan genezen!


Aarzel je? Je mag altijd gewoon even geheel vrijblijvend bellen (06-42252025) of stuur me hier een bericht om te sparren over jouw situatie, ook als je niet helder hebt wat er met je aan de hand is.


Pak de regie over je burn-out en stress

Meld je direct aan voor een vrijblijvend gesprek

Meld je aan
×

Klik hieronder op 'Marc Routs' om mij een bericht te sturen via WhatsApp

× Waarmee kan ik je helpen?