Stress- en burn-out coaching voor ondernemers en ondernemende types in Weert

Overwin je burn-out en stress met coaching van Marc

Bij MRoutes stress- en burn-out coaching Deurne nemen we niet genoegen met alleen het oplossen van het problemen maar werken we toe naar jouw droom als ondernemer! Dit doen we volgens het totale mens-principe. Deze menskundige benaderingswijze verdiept zich in het functioneren van de mens op basis van talent, oriëntatie en karakter en dan vooral de balans daartussen. Niet alleen het gedrag van mensen maar ook de onderliggende drijfveren bepalen hoe iemand zich kan ontwikkelen om zo de beste versie van zichzelf te zijn. Met de coaching van MRoutes krijg je de tools aangereikt om die versie te vinden en vast te houden.

We werken aan je dromen

Bij MRoutes stress- en burn-out coaching Weert wordt gekeken naar een persoonlijk plan wat perfect past bij jou als ondernemer. Dat kan pas na een intensieve inventarisatie, waarna er een coachingstraject volgt met individuele begeleiding door persoonlijke 1-op-1 sessies in de buitenlucht op bijvoorbeeld de Boshoverheide of bij de Ijzere Man. Wandelen, joggen of fietsen. Praten of luisteren. Leidend of begeleidend. Door letterlijk te bewegen in de buitenlucht wil ik mensen weer hun eigen kracht laten voelen en met behulp van die eigen kracht meer inzicht te geven in het leven in het algemeen en hun eigen leven in het bijzonder.

Bij MRoutes stress- en burn-out coaching Weert nemen we niet genoegen met alleen het oplossen van het probleem. We werken aan je dromen. MRoutes staat voor Mijn route, de Regie weer gaan pakken op weg naar zelfredzaamheid, Outdoor in beweging en zonder prestatiedruk, Uitdaging met de focus op kansen en niet blijven hangen in problemen, Trainen van nieuwe problemen die jou succes gaan opleveren, Eigenaarschap je moet zelf de wil hebben en houden er is geen plaats voor een slachtofferrol dit alles met als doel om Sterker in je schoenen te staan door meer mentale veerkracht.

Geweldig gesprek in het Weerterbos

Gisteren had ik een geweldig gesprek met Danique (fictieve naam) in een evenzo prachtig stukje natuur in het Weerterbos. Danique is advocate en in het voorjaar van 2020 geconfronteerd met een flinke burn out. We hebben tot nu toe samen een zeer inspirerend coachproces achter de rug, wandelend, hardlopend, fietsend, bellend, append, pratend, maar vooral doen!!


“Je moet gewoon doen, zegt ze gisteren, angst of onzekerheid mag er best zijn! Dat is het grote verschil t.o.v. mijn laatste jaren voor mijn burn out gaf ze aan. Toen zat ik veel te veel in mijn hoofd, denken, piekeren, oplossingen proberen te zoeken en verwachtingen aanmaken! En voor wie? Nu zie ik pas, dat het voornamelijk voor anderen was. Als ik nu negatieve stress heb, dan zet ik een stap achteruit en ga ik bij mezelf na welke gedachten die negatieve stress aanmaken, vervolgens stel ik me de vraag of ik die gedachten ‘heb’ of dat ik die gedachten ‘ben’. Ik kom er dan bijna altijd achter dat ik ze ‘heb’! En vervolgens stel ik me dan zelf de vraag, hoe wil ik met die gedachten omgaan?! Dan ga ik weer terug naar de kern van mezelf, mijn instinct, mijn onderbuikgevoel en dan ga ik weer gewoon ‘doen’!”


Danique vertelde energiek verder,… “zo had ik vanmorgen een discussie met mijn vader over de opvoeding van mijn neefje, daar waar mijn vader gaat voor stellen van doelen voor kinderen, daar is mijn mening ‘laat hem zelf achter zijn doelen komen!’ Pippi Langkous heeft me daar altijd mee geïnspireerd. Zij zei altijd, …’Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan.’ Met als mooiste resultaat ‘de verwondering’! Dat is wat we als volwassenen teveel kwijt zijn geraakt. Dus minder in je hoofd zijn, maar meer in je lijf!

Wat kunnen we zelf van bovenstaande filmpje leren? Bewijst dit filmpje niet dat je niet heel veel nodig hebt om verwonderd te zijn door het leven? Het leven van alledag kan ons zo sterk in bedwang houden dat we niet meer stilstaan bij de echte dingen die gebeuren in ons leven. Door letterlijk of figuurlijk eens stil te staan en jezelf de tijd te gunnen, geef je de verwondering in je leven weer een kans, wat direct bijdraagt aan een open levenshouding. In je leven zijn er, met het ouder worden, veel verwachtingspatronen ontstaan en verwondering is hierbij op de achtergrond geraakt. Bovenstaand filmpje greep me dus echt aan, een meisje die een diepe verwondering uitdrukt. Hoeveel en welke overtuigingen heb je momenteel dat je wordt tegengehouden om weer open te staan voor de kleine, oftewel de echte dingen in het leven? Mijn mening is dat er niet veel nodig is om gelukkig te zijn. En ook ik ben daar op mijn eigen wijze achter moeten komen.

Pak de regie over je burn-out en stress

Meld je direct aan voor een vrijblijvend gesprek

Meld je aan
×

Klik hieronder op 'Marc Routs' om mij een bericht te sturen via WhatsApp

× Waarmee kan ik je helpen?