Een kastanjebruin paard met golvende blonde manen staat voor een bewolkte hemel.

Blog

Paardencoaching

In alle keuzes die ik tegenwoordig maak in MRoutes zijn mijn persoonlijke waarden uitgangspunten. Ik vertrouw op mijn intuïtie en volg mijn energie. Ik neem de volledige verantwoordelijkheid over de resultaten in mijn leven en dus ook in mijn werk als coach en als ondernemer.

Zo kwam ik een half jaar geleden ook weer eens ‘de automatische piloot’ tegen in mezelf, die ik wilde doorbreken. Dus ben ik naar de juiste hulp op zoek gegaan, waarbij ik mijn lef herken, om uit mijn comfortzone te gaan. Want ik weet dat alleen buiten die zogenaamde veilige comfortzone mijn ontwikkelingsruimte ligt.

Vooroordelen, à la ‘wat een boer niet kent, dat vreet hij niet’, dat is al heel lang niet meer aan mij besteed…

Wat ik niet ken en mij nieuwsgierig maakt ga ik doen! En dat werd een coachtraject met een paard.

Het zaadje van mijn nieuwsgierigheid werd al gepland bij mij toen Josien Beumers, op woensdag 3 november 2021, tegen mij zei, dat ze haar baan op ging zeggen, terwijl haar opleiding tot paardencoach net gestart was.

“Josien, jouw eerlijkheid, pure keuzes en gedrevenheid vanuit je hart, zijn telkens weer inspirerend geweest voor me!”

Vandaar dat ik het afgelopen half jaar met regelmaat een paardencoach sessie onderging bij Josien en haar paard Tamara.

Paarden, zoals Tamara, zijn puur en hebben geen vooroordeel, maar kijken echt naar wat ik van binnen voel, waardoor zij mij meer bewust maakt van wat ik echt van binnen wil.

In november was ik door mijn denken over mijn werk in staat om mijn gevoel te onderdrukken en weg te stoppen. Maar toen ik mijn gevoel onderdrukte, wilde dat nog niet zeggen dat het weg was.

Ik wilde weer meer energie gaan aanmaken bij mezelf. Daarmee meldde ik me in Grashoek.

Het paard merkte onmiddellijk dat er een belemmering zat, en reageerde hierop door zich van me af te keren. Doordat, via de invloed van het paard als het ware een ‘andere ingang’ werd genomen, namelijk via het gevoel, zocht het toenadering toen ik over mijn dromen sprak en me kwetsbaar opstelde. Het paard, in combinatie met de ‘vertaling’ van Josien, zorgde ervoor dat ‘denken’ en ‘voelen’ (opnieuw) met elkaar in verbinding werden gebracht. Zo zijn we vervolgens in de tussenliggende maanden nog twee keer met elkaar aan de slag gegaan.

En dan gisteren, een half jaar verder…

Het paard merkte dat er geen verschil meer bestond tussen hoofd en hart, als ik sprak over mijn werk. Haar bevestigend gedrag was 'ontspannen' bij me te komen staan. Het paard voelde aan dat ik weer ‘oké’ of ‘een geheel’ ben. Voor mij was en is dit positief confronterend, een super gevoel om mee te mogen maken.

In enkele sessies ben en ga ik, door onder andere de hulp van Tamara en Josien, in mijn werk als coach en in mijn rol als ondernemer, weer veel meer doen, waar ik mijn energie mee aanmaak!

Herken je bij jezelf dat je persoonlijke waarden niet meer (helemaal) kwijt kan in je bedrijf? Het is jouw waarde hè! Pas als je waardevol voor jezelf kan zijn, pas dan ben je dat ook voor je medewerkers en je klanten, toch?

×

Klik hieronder op 'Marc Routs' om mij een bericht te sturen via WhatsApp

× Waarmee kan ik je helpen?